Her finder du originale reservedele til FIAT

FIAT historie & fakta

FIAT er en italiensk industrikoncern og bilmærke, grundlagt i 1899 under navnet Fabbrica Italiana Automobili Torino af bl.a. Giovanni Agnelli, hvis familie har beholdt kontrollen med firmaet.

FIAT originale reservedele

Fiat-koncernen er en af Europas største producenter af personbiler, men fremstiller derudover lastbiler, busser, landbrugsmaskiner samt jernbane- og flyudstyr. Desuden findes virksomheder inden for tekstilindustri, finans- og medieverdenen, kemisk industri, elektronik- og kommunikationsbranchen samt detailhandel.

Fiat-koncernen beskæftigede i 2005 ca. 173.700 personer, heraf 44% i Italien, 27% i det øvrige Europa og 26% i Syd- og Nordamerika. Koncernen havde i 2005 en samlet omsætning på 348 mia. kroner.

Den største enkeltsektor i Fiat, med hensyn til såvel antal ansatte som omsætning, er bilproduktionen. Den svarer til ca. halvdelen af koncernomsætningen og omfatter bilmærkerne Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari og Maserati; lastbiler og busser fremstilles under mærket Iveco.

Bilproduktionen er meget arbejdskraftkrævende; koncernen har derfor været førende med hensyn til indførelse af automatiseret produktion. Fiat har gennem årene med stor succes produceret små biler. De første var model 501 og 502, som var i produktion 1919-26, men det rigtige gennembrud på markedet for små biler kom i 1932 med Balilla. I 1936 fulgte Topolino - i Danmark kaldet Mariehønen. Traditionen med små biler fortsatte efter 2. Verdenskrig og kulminerede med 500 (1957), Panda (1982) og Uno (1983).

Efter nogle forretningsmæssigt vanskelige år lancerede Fiat midt i 1990'erne en række nykonstruktioner, bl.a. Punto, Bravo og Brava, som vandt bred anerkendelse. Omkring og efter 2000 er en række nye modeller sendt på markeder, ofte med markant design, herunder familiebilen Fiat Multipla og MPV'en Fiat Idea samt en opdateret version af Fiat 500.

I 2014 købte Fiat Chrysler og blev dermed verdens syvende største bilproducent.

Du kan finde originaldele til din Fiat ved at vælge model øverst på siden. Så kan du vælge i en lang liste af originale reservedele, som passer til lige netop din Fiat-model.
Find originale reservedele til netop din Fiat-model på originaldele.dk