Her finder du originale reservedele til ALFA ROMEO

Alfa Romeo historie & fakta

Alfa Romeo er et italiensk bilmærke, stiftet 1910 som ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). ALFA blev i 1915 købt af ingeniøren Nicola Romeo, hvorefter navnet blev ændret til Alfa Romeo.

Alfa Romeo originale reservedele

ALFA, som Alfa Romeo hed i starten, producerede sports- og racerbiler og blev i 1915 købt af ingeniøren Nicola Romeo, hvorefter navnet blev ændret til Alfa Romeo.

Nicola Romeo måtte imidlertid forlade firmaet i 1928 efter økonomiske vanskeligheder. I 1933 overtog den italienske stat fabrikken, bl.a. fordi succesen i motorsport gav international prestige.

Efter 2. Verdenskrig var Alfa Romeo i en årrække helt dominerende i international motorsport, men i 1950 valgte man at satse på firmaets første masseproducerede model, den firedørs 1900. Siden har virksomheden med stor teknisk succes specialiseret sig i små og mellemstore sportslige biler.

I 1986 blev Alfa Romeo overtaget af Fiat, som i 2002 udskilte virksomheden som et selvstændigt firma.

Du kan finde originaldele til din Alfa Romeo ved at vælge model øverst på siden. Så kan du vælge i en lang liste af originale reservedele, som passer til lige netop din Alfa Romeo model.